Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Stærkt EU-plastopråb fra dansk side

Miljø- og fødevareministeren har sammen med et enigt Folketing sendt en opfordring til EU-Kommissionen om en stærk plastikstrategi.

Et samlet Folketing har netop sendt en række kommentarer og opfordringer til den kommende EU-strategi for plastik. Det er bl.a. med ønsket om et forbud mod mikroplast i kosmetik og plejeprodukter. Dette er et indsatsområde Det Økologiske Råd længe har arbejdet målrettet på, i samarbejde med NGO’en Plastic Change.

Denne uhensigtsmæssige og aldeles overflødige brug af mikroplastik skal forbydes. De producenter, der ønsker at producere mere miljøvenligt, har for længst udfaset brugen af mikroplast og således vist, at det sagtens kan lade sig gøre,” siger seniorrådgiver i kemikalier Lone Mikkelsen.

Opfordringen fra det danske Folketing har fokus på, at Kommissionen skal tænke i langsigtede løsninger, når det gælder plastikproblematikken. Plastik er ikke kun et affaldsproblem, men en udfordring, som skal tænkes ind i den cirkulære økonomi, så det kan blive genbrugt.

I den fremtidige indsats på plastikområdet skal vi have fokus på den cirkulære økonomi. Det hænger sammen med en kemikalieindsats, hvis ikke skadelige kemikalier skal reintroduceres i nye produkter. Derfor er det ærgerligt, at Miljø- og fødevareministeren ikke har tænkt disse områder sammen i den nyligt præsenterede kemikalieindsats, der løber fra 2018-2021. Det var efterlyst i processen op til og er savnet i outputtet,” siger Lone Mikkelsen.

Der er rigtig mange gode takter i brevet til EU-Kommissionen, og vi kan kun opfordre miljø- og fødevareministeren til at følge dem til dørs,” slutter Lone Mikkelsen.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

 

Offentligt møde om landbrug:
Vil vores fosfor slippe op?
Tid: ons.18. april, kl. 15-17.30.
Sted: Hos dagbladet Information, St. Kongensgade 40C, København K
Program og tilmelding offentliggøres senere

Generalforsamling
i Det Økologiske Råd

Tid: ons.18. april, kl. 18-20. 
Sted: Hos dagbladet Information, St. Kongensgade 40C, København K
Dagsorden offentliggøres senere

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small